Contacts

92 Bowery St., NY 10013

+1 800 123 456 789

Află povestea

Povestea Noastră

Proiectul „Acasă Regăsit” este inițiat și susținut cu pasiune și entuziasm de Vola.ro, împreună cu Asociația The Social Incubator. Ideea proiectului a luat naștere în iunie 2022, după ce fondatorul Vola.ro și-a exprimat dorința de a le oferi celor din diaspora atenția și sprijinul de care au nevoie. În mai puțin de o lună, o mână de oameni și-au adunat forțele și au conturat acest minunat proiect, care s-a lansat în octombrie 2022.

În călătoria noastră, am avut nevoie de un partener de încredere pe care l-am găsit în Asociația The Social Incubator. Alături de ei, selectăm și avem grijă să aranjăm nu doar modalitățile de transport, ci să le oferim beneficiarilor noști și consiliere psihologică.

Context

Migrația economică este una din realitățile triste de pe urma căreia multe familii suferă de ani de zile. Sute de mii de părinți au plecat la muncă peste hotare, fără a avea posibilitatea să fie însoțiți de copii. În majoritatea cazurilor, copiii au rămas în grija bunicilor, a rudelor apropiate sau a altor persoane. 

În 2020, peste 75.000 de copii aveau unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, iar în ultimul an, peste 500.000 de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate. 

Misiunea Noastră

Ne-am propus să aducem îmbrățișările părinților înapoi în viața copiilor lor și să umplem golul creat de distanța geografică. Înțelegem profund cât de mult le lipsește copiilor prezența părinților, mai ales atunci când aceștia se află la sute de kilometri depărtare. Credem cu tărie în puterea conexiunilor umane și în forța iubirii de familie.

Ce facem

Prin intermediul proiectului, reunim familiile despărțite de migrația economică, acordându-le șansa de a se revedea mai des. Scopul nostru este să ajutăm familiile să depășească mai ușor perioada despărțirii și să își reconstruiască relațiile.

Oferim bilete de avion gratuite tur-retur, astfel încât părinții să poată reveni în România sau copiii să îi viziteze acolo unde aceștia lucrează.

Susținem financiar și logistic toate cheltuielile de deplasare, inclusiv transferul de la/către aeroport, asigurarea de călătorie și altele.

Conștienți de impactul emoțional al separării, oferim și asistență de specialitate, cu accent deosebit pe tinerii afectați. 

Realizări și Impact

De la lansarea proiectului „Acasă Regăsit”, am reușit să ajutăm peste 200 de beneficiari. Schimbarea pozitivă pe care am adus-o în sufletele acestor copii și părinți ne-a confirmat că suntem pe drumul cel bun și că trebuie să continuăm acest proiect în folosul familiilor vulnerabile. Ne concentrăm toate eforturile și avem încrederea că vom putea ajuta un număr tot mai mare de familii să se reunească și să creeze amintiri de neuitat împreună.

Vă mulțumim pentru că faceți parte din această frumoasă poveste a „Acasă Regăsit”.