Contacts

92 Bowery St., NY 10013

+1 800 123 456 789

Un moment de reîntregire, un zâmbet care luminează inimi și o poveste de iubire care traversează distanțele - asta înseamnă proiectul "Acasă Regăsit" pentru beneficiarii noștri

Bianca este primul beneficiar selectat prin intermediul Caravanei Acasă Regăsit. Tânăra a călătorit la finalul lunii februarie în Germania, unde s-a reunit cu tatăl ei după o lungă perioadă de timp. Povestea și inocența Biancăi ne-au emoționat profund, provocând lacrimi și îmbrățișări timp de câteva minute.

O experiență extraordinară! În viață se pot întâmpla atât de multe lucruri, iar eu fiind obișnuită mai mult să dăruiesc și fix când nu mă așteptam la nimic de la nimeni a apărut Caravana Acasă Regăsit și mi-a adus zâmbetul pe buze! Este ceva de neuitat! Va rămâne mereu în inima mea acel moment impresionant! Este ceva de nedescris, te lasă fără cuvinte. Sper să aduceți zâmbetul pe buze la cât mai multe familii! Vă mulțumesc! Sunteți minunați!

El este David, un băiețel minunat din Suceava, căruia îi lipsea îmbrățișarea lui tati de mult timp. De la nașterea sa, tatăl lui muncește din greu în Germania pentru a asigura un trai mai bun familiei. Cum costurile de transport sunt foarte ridicate, tatăl nu își poate permite să vină acasă deseori, nici măcar de sărbători, cu atât mai puțin să-și aducă familia în vizită în Germania, care ar presupune costuri duble.

Am decis să acționăm și să reunim familia într-un mod special, cumpărând bilete de avion pentru David și mama sa, astfel încât să petreacă sărbătorile pascale împreună cu tati. Am primit această fotografie emoționantă în care

David își îmbrățișează cu drag tatăl, iar mama ne-a mărturisit că bucuria micuțului a fost imensă.

“Datorită acestui proiect, familia noastră s-a putut reuni în sfârșit, am putut petrece mai mult timp prețios împreună. Maria nu stă fără tatăl ei nicio clipă acum. Nu aș fi avut resurse nici măcar pentru un bilet, pentru două, nici vorbă. Pentru noi, costurile ar fi fost enorme, lucrez doar eu, soțul nu are de unde să ne trimită căci nu are nici pentru el. A avut un accident de muncă în Germania în urmă cu 7 ani, în urma căruia a rămas paralizat. Nu beneficiază nici de pensie, nici de grad de handicap. Se judecă de 4 ani cu casa de asigurări din Germania și nu poate veni în țară. Încă o dată, mii de mulțumiri pentru că ați făcut imposibilul să devină posibil pentru noi. Fără dumneavoastră, ne-am fi văzut doar prin intermediul telefonului. Sentimentul de fericire și iubire a fost cu noi în tot acest timp. În aeroport, Maria era să-l dărâme jos pe tată când a sărit în brațele lui! Vă doresc întregii echipe care ați făcut posibil acest lucru multă, multă sănătate și sperăm că acest proiect să continue, pentru că numai datorită dumneavoastră, copiii își pot revedea părinții și pot fi alături de ei! Încă o dată, mii de mulțumiri!”

Jeremy nu și-a mai văzut tatăl de peste 8 ani, dar vorbesc frecvent la telefon. Tatăl său lucrează în Spania, iar mama este nevoită să rămână acasă cu băiatul. Din cauza problemelor medicale ale fiului lor în vârstă de 13 ani și a controalelor medicale lunare, nu își pot permite să lipsească prea mult din țară. Cu toate acestea, băiatul și-a dorit foarte mult să își revadă tatăl, așa că le-am cumpărat bilete de avion.

În Spania se află și sora lui Jeremy, pe care băiatul a putut să o vadă pentru prima dată în această călătorie.

„Nu știa ce să facă, să râdă sau să plângă, începuse să tremure de emoții. Nu se pot exprima în cuvinte emoțiile trăite de copil. Eu sunt o persoană destul de puternică dar mi-au dat lacrimile. În momentul în care tatăl și sora au intrat pe ușă, el a țipăt: SORA MEA…”

Denis le-a făcut surpriză celor 5 copii ai săi și a venit acasă chiar în Ajunul Crăciunului. Acesta lucrează în construcții, în Eindhoven, Olanda și nu se mai văzuse cu familia de peste 8 luni. Fiind o familie numeroasă, a fost nevoit să plece să muncească în străinătate pentru a le oferi copiilor un trai mai bun. Mama a rămas în țară, lucrează ca și lucrător comercial și îi are în grijă pe cei 5 copii.

“A venit tati de la muncă…”, a strigat unul dintre copii când l-au văzut pe Denis intrând pe ușă. Matteo, Dominic, Eduard, Denisa și Eva tânjeau după prezența tatălui și ne bucurăm că i-am putut reuni prin intermediul campaniei Acasă Regăsit și că și-au petrecut sărbătorile de iarnă împreună.

Am ajuns cu bine în București și nerăbdător de a mă întâlni cu familia. A fost o experiență minunată și am putut să petrec clipe deosebit de prețioase alături de cei dragi, printre care sărbătorirea zilei de naștere a fiicei mele. Vă doresc succes în continuare și să faceți cât mai multe persoane fericite!” – este mesajul trimis de tatăl care muncește în Barcelona și care, cu ajutorul proiectului “Acasă Regăsit”, a venit pentru două săptămâni în țară pentru a petrece mai mult timp alături de familia sa.

El este Theo, un băiețel isteț și vesel din București, care a împlinit 5 ani. Prin intermediul campaniei noastre “Acasă Regăsit”, am reușit să îl ajutăm pe Iulian, tatăl său, care lucrează în Țările de Jos, să vină acasă pentru a sărbători ziua micuțului.

„Zborul a fost perfect. Am atașat o poză când îl aștepta pe tati să vină. Inițial, s-a rușinat și nu a vrut sa stea la pupat și luat în brațe, poate și că nu îl mai văzuse de mult timp…. astăzi deja stă lipit de el și merg împreună peste tot. Mulțumim frumos pentru oportunitate! Sunteți minunați și vă mulțumim că prin voi, Theo a putut sărbători cei 5 anișori lângă tatăl său. Nu se poate exprima în cuvinte pentru că din cauza autismului este nonverbal, dar vă asigur că fericirea se vede în zâmbetul lui. Cu stimă, O mamă fericită!”

Marilena și cei doi copii, de 7 și 17 ani, ies pentru prima dată din țară și merg de sărbători în Germania, unde îi așteaptă tati. Este prima dată când zboară cu avionul și prima dată după mai bine de un an când copiii își revăd tatăl, datorită proiectului Acasă Regăsit. 

Marilena locuiește în București, la periferie, și lucrează ca femeie de serviciu. Soțul ei lucrează de peste un an la o fermă din Saxonia Inferioară, aproape de granița Germaniei cu Olanda, pentru a-și întreține familia. Neavând posibilități financiare, nevoia l-a împins peste hotare. Din păcate, bărbatul a avut un accident de muncă și a rămas cu o problemă la picior, se deplasează în cârje.

„Vă mulțumim din suflet. Era singura șansă pentru noi să ne vedem. Copiii abia așteaptă să-l vadă pe tati. Drumul până acolo e atât de scump…El nu-și permite să vină acasă, noi cu atât mai puțin nu puteam merge la el”.

Am cunoscut-o pe Ilenuța prin intermediul Caravanei Acasă Regăsit atunci când s-a înscris în programul nostru, din dorința să-și revede familia unită în perioada sărbătorilor. Ea a călătorit în Italia alături de nepoata sa, pe care o are în grijă în România, pentru a se reuni cu mama fetei, pe care nu o mai văzuse de o bună perioadă de timp.

“Am ajuns cu bine, vă mulțumim din suflet și vă dorim multă, multă sănătate pentru tot ce ne-ați oferit. A fost minunat! Prin programul Acasă Regăsit ați mai unit o familie de sărbători și ați făcut-o fericită. Vă mulțumim cu toții, multă sănătate și să mai uniți și alte familii. Vă dorim tot binele din lume.”

Luiza, o copilă de 12 ani, a călătorit alături de mama ei, Claudia, până în Barcelona pentru a-și revedea tatăl. Pe durata călătoriei, Luiza i-a spus mamei plină de entuziasm: “Mai am puțin și mă văd cu tati!”. Tânăra nu s-a oprit din povestit despre cât de mult îl iubește pe tatăl ei și despre toate momentele pe care le-au pierdut în acele luni de despărțire.

“Dorim să vă mulțumim pentru acest proiect minunat. Ne-ați oferit șansa să fim împreună după 6 luni, timp în care ne-am auzit și ne-am văzut doar prin intermediul WhatsApp-ului.”, este mesajul transmis de mama.

“Trebuie să recunosc acum că am primit cu neîncredere veste pe care i-ați dat-o fiicei mele: că o veți ajuta financiar să-și poată reîntâlni mama. Cine mai face asta în România?!. Dar, EXISTAȚI! Și CHIAR AȚI FACUT ASTA!!! 

Mulțumită dumneavoastră, surorile s-au reîntâlnit, iar eu mi-am strâns tare-tare copilul în brațe. Mama și fiica mea au putut să viziteze Franța și am putut să admit că DA, s-a întâmplat!

Mulțumim din suflet și vă dorim sănătate și putere!”, mesaj primit de la mama care lucrează în Franța.

Adrian a crescut fără tată, iar în ultimii ani a rămas în grija bunicului. Mama sa, Andreea, a fost nevoită să plece în străinătate pentru a-și găsi un loc de muncă și pentru a-i oferi fiului ei o viață mai bună.

Andreea lucrează de câțiva ani la un azil pentru persoane cu dizabilități din Anglia. Periodic, trimite bani acasă și așteaptă ca băiatul să termine școala profesională în România, apoi vrea să-l aducă lângă ea în Anglia. Aceasta nu și-a permis să vină în țară atât din cauza costurilor mari de transport, cât și din lipsa timpului, muncind destul de mult.

Când s-au reunit, mama ne-a scris următorul mesaj „Nu mai pot de bucurie, vă mulțumesc din suflet. Vă scriu cu lacrimi în ochi! L-am așteptat pe Adrian cu tot dragul și cu toată dragostea de mamă, sunt atât de emoționată încât de abia îmi găsesc cuvintele.”

Andrei, un tânăr de 14 ani din Craiova, face parte dintr-o familie monoparentală și de ani de zile a rămas acasă în grija bunicii. Recent, Andrei a călătorit către Milano alături de bunica sa, Floarea, într-o călătorie plină de speranță și dorință de a se reuni cu mama sa, Maria.

Mama lui Andrei, fiind cea care întreține familia, este nevoită să lucreze o perioadă printre străini pentru a-i oferi băiatului un viitor mai bun. Prin intermediul Acasă Regăsit, destinul i-a adus din nou împreună și vor petrece câteva zile de neuitat. Mama a transmis un mesaj plin de recunoștință: “Vă mulțumesc din inimă pentru bucuria pe care ne-ați adus-o. Vreau să împărtășesc cu voi o poză din aeroport și un selfie pe care l-am făcut chiar acum. Vă mulțumim din nou!”

Alex este un șofer de camion care muncește în Olanda, departe de familie. În fiecare an, el vine acasă doar la final de contract, pentru a economisi bani, iar puținele zile libere le petrece singur, departe de soția și fetița lui de 5 ani. Anul trecut, Alex și-a dorit să ajungă acasă de ziua Anastasiei, dar din păcate nu s-a putut înfăptui această dorință. Anul acesta, cu ajutorul campaniei “Acasă regăsit”, el a reușit să-și petreacă Paștele împreună cu Anastasia, în România. A reușit să ajungă acasă la timp pentru a face ouă roșii, pască și cozonaci împreună cu soția și fetița lui.

„Totul a fost OK, mulțumim frumos de ajutor! Încercăm să ne bucurăm cât mai mult de puținul timp pe care îl avem împreună”, ne-a transmis Alex, tatăl Anastasiei.

Tatăl, care muncește în Germania, a călătorit de la Hanovra la București pentru a-și revedea soția și cei 3 copii, iar întâlnirea lor a fost emoționantă și plină de îmbrățișări.
“Vă mulțumim din suflet pentru bucuria pe care ne-ați făcut-o! Copiii s-au bucurat foarte mult și nu putem descrie în cuvinte. Mulțumim mult de tot pentru ajutorul acordat!” este mesajul pe care mama ni l-a transmis.